Mooie kwalitatieve print op NOWOOD

Een biobased én 100% circulair Digital Printing Board uit rijstvliescomposiet.

SWITCH NAAR CIRCULAIRE EN BIOBASED PRODUCTEN
“Het is nu tijd om de switch naar duurzame, circulaire en bij voorkeur, biobased producten te maken”, concludeert Lammert Stavast, Directeur van Multicopy Drachten en Leeuwarden. “Als ik ergens enthousiast over ben, begin ik erover te praten.
Veel klanten kennen mij als oplossingszoeker, die werkt met nieuwe materialen. We worden door velen gezien als een innovatief bedrijf. NOWOOD - het nieuwe rijstvlies plaatmateriaal - sluit daar prima bij aan.”

“Over 9 jaar streeft Nederland ernaar om 50% circulair te zijn. Wij zijn hier nú al mee bezig. Wacht niet langer, doe ook mee! Samen maken we veel meer mogelijk. Ervaar wat NOWOOD kan, kijk naar de mogelijkheden en probeer! Zeg niet ja maar, maar zeg ja we doen het!”

Lammert K. Stavast – Directeur van Multicopy Drachten en Leeuwarden

Multicopy Drachten en Leeuwarden is een familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar werkzaam is in de grafische industrie. Door eigen investeringen zijn ze in staat innovatieve oplossingen te bieden aan een heel breed scala van afnemers. Van eenmanszaken tot multinationals ontzorgen en bedienen ze met de meest uiteenlopende oplossingen. Van briefpapier tot complete gevelbebording, van autobelettering tot direct mailings. De meeste zaken ontwerpen en produceren ze in eigen huis waardoor ze de kwaliteit en snelheid in eigen hand hebben.

KENNISMAKING MET NOWOOD

Lammert: “Multicopy verzorgt voor Fiberplast biobased B.V. – de leverancier van NOWOOD – o.a. het drukwerk en omdat ik altijd geïnteresseerd ben in nieuwe materialen, kwam ik in aanraking met één van hun producten; NOWOOD. Nadat ik een proefmonster had gekregen, zag ik al snel de mogelijkheden van dit rijstvlies plaatmateriaal. Vooral door de samenstelling was ik direct enthousiast. Het is biobased en dat is dé richting waar we naartoe gaan.”

NIEUWE KANSEN VOOR MULTICOPY

“Ik zag met NOWOOD veel kansen. Ook voor Multicopy. Met NOWOOD kunnen we duurzame, biobased producten leveren. Daarnaast is NOWOOD 100% recyclebaar. Want het kan worden ingezameld en teruggebracht worden in het productieproces. Hierdoor wordt het weer een grondstof voor een nieuw product. Dat is nog vrij uniek,” zegt Lammert.

PAKT INKT MOOI OP

“Maar wat ik vooral belangrijk vind, is de bewerkbaarheid van NOWOOD. Multicopy voorziet in allerlei printing en frees technieken en daarvoor is NOWOOD een heel geschikt materiaal. Het blijft vlak gedurende het printen en trekt niet krom. Het pakt de inkt heel mooi op, de hechting is goed. Zo krijg je een mooie, kwalitatieve print en kun je er eindeloos veel nieuwe producten mee maken.”

MEER OVER NOWOOD
Envirodeck in het duurzaamste gebouw
N34: de Hunebed Highway. Voorzien van rijstvliesjes